Makelaars in onroerend goed zijn professionals die een belangrijke rol spelen bij het verbinden van de koper met de verkoper.
Bovendien beheren veel makelaars verhuur waarbij ze huurders introduceren bij verhuurders en toezicht houden op het onderhoud van het onroerend goed namens de Makelaar Bant verhuurders.
In de meeste gebieden moeten makelaars hoog opgeleid zijn, een vergunning hebben en worden gereguleerd door een bestuursorgaan.
Sommige makelaars zijn ook makelaars.
Om de titel Realtor te gebruiken, moet een makelaar lid zijn van de National Association of Realtors, die naast een aantal andere vereisten vereist dat makelaars zich houden aan een strikte ethische code en makelaars aanvullende opleidings- en aanwijzingsmogelijkheden biedt.
Hoewel het niet wettelijk of wettelijk verplicht is, kan het een verstandige beslissing zijn om de hulp van een makelaar in te roepen.

Wat doen ze….

Makelaars in onroerend goed brengen twee of meer geïnteresseerde partijen bij elkaar, voeren de stappen uit die nodig zijn om een transactie tot een goed einde te brengen en brengen een commissie in rekening voor hun diensten.
Voor verkooptransacties brengen ze commissie in rekening bij de verkoper, terwijl voor verhuur doorgaans commissie in rekening wordt gebracht bij de verhuurder.
Makelaars berekenen hun honorarium over het algemeen als een percentage van de verkoopprijs (bij verkoop) en als onderdeel van de huurprijs voor huurwoningen.

Hoe doen ze dat…

Mensen die hun woning willen verkopen of verhuren, laten gegevens van hun woning achter bij de makelaar.
Samen met alle eigendomsdetails heeft de makelaar doorgaans de sleutels van het huis om bezichtigingen mogelijk te maken.
De andere belanghebbende (d.w.z. de koper/huurder), krijgt toegang tot deze informatie en tot de woning door contact op te nemen met de makelaar.
Zo wordt de makelaar een informatiecentrum.
In tegenstelling tot sommige algemene misvattingen, vertegenwoordigen makelaars in onroerend goed doorgaans de verkoper of de koper, maar zelden beide.

Waarom zou ik er een gebruiken…

In de eerste plaats om jezelf te beschermen. Vastgoedtransacties zijn sterk gereguleerde, zeer papier- (document)intensieve transacties.
De makelaar beschikt over een grondige kennis van de wetten, regels, voorschriften, openbaarmakingen en documentatie die nodig zijn om de transactie succesvol af te ronden tot tevredenheid van de koper, de verkoper en de wet.

Omdat makelaars het meest bekend zijn met de omstandigheden op de lokale vastgoedmarkt, is het verstandig en zinvol om advies in te winnen om een idee te krijgen van de huidige trends en prijzen voor onroerend goed binnen die markt.