När det är din plats. Det första du måste bestämma dig för är vad dina gränser är när det gäller husdjur i ditt hem. Vill du förbjuda alla husdjur som tillhör andra människor från ditt hem? Har du egna husdjur att ta hänsyn till när du fattar detta beslut? Påverkas ditt val av husdjurets typ, storlek och disposition eller av typen av evenemang du är värd för? Definiera tydligt vad reglerna är för ditt djurportal.se hem.

Därefter måste du informera andra personer om husreglerna angående husdjur. Du behöver inte skicka ut ett pressmeddelande eller så. Du kanske väljer att ringa några av dina vänner med husdjur eller kanske inkludera informationen i din nästa e-postinbjudan till en fest hos dig. Tanken här är att det är svårt att upprätthålla regler om ingen är medveten om dem.

Slutligen, när någon dyker upp hemma hos dig och säger något i stil med, “Jag vet att du sa att du inte skulle ta med dig husdjur, men jag är säker på att du inte menade min lille Mr Tinky Woo”, då måste du stå upp för dig själv och upprätthålla den gräns du sätter. Öva på vad du ska säga i förväg. Så många gånger kommer klienter att säga till mig, “Men jag var så tydlig! Jag kunde inte tro att någon faktiskt skulle testa min gräns och jag visste inte vad jag skulle säga eller göra, så situationen hände bara om igen!” Försätt dig inte i den här situationen. Se till att du hanterar situationen på ett säkert sätt genom att bestämma vad du kommer att säga och göra när du står inför en gränsöverträdare. Kanske i den situation som beskrivs här kan du säga, “Ja, det gjorde jag. Skulle du vilja köra hem honom och komma tillbaka eller ville du bara träffas en annan gång?” När det är deras plats. Visst, säger du, det är lättare att sätta dessa gränser när det är din plats, men hur gör du det när det inte är ditt hem? Om problemet är ett husdjur hos din vän finns det två steg du kan ta. Först kan du be din vän att kontrollera eller begränsa husdjuret på ett sätt som inte överdrivet stressar husdjuret men som låter dig njuta av ditt besök utan obehag eller rädsla. Om din vän inte är villig att göra det här åt dig eller om du känner dig obekväm med att be om detta eller väljer att inte göra det, är ditt nästa steg att föreslå att träffas på en neutral plats, som en restaurang.

Om din vän fortfarande inte är villig att träffa dig halvvägs, är det dags att överväga hur viktigt detta förhållande är för dig. De har tydligt sagt vad deras gränser går så nu måste du bestämma om deras fortsatta bekantskap är värd att stå ut med deras husdjur.

Som barn blev jag jagad av en stor schäfer och biten, och jag tycker fortfarande att stora hundar är något skrämmande. Om vi blir inbjudna till någons hus och jag vet att de har stora hundar, kollar jag om de är villiga att kontrollera dem. Om de inte är det, tackar jag nej till inbjudan och föreslår något annat. Om de säger att de kommer men inte faktiskt gör det här när jag är där så går jag. Det här är mina gränser – vilka är dina? Vad händer om ditt husdjur är problemet? Efter att ha sagt mycket om att definiera dina gränser för andras husdjur, är det förmodligen en bra idé att titta på dina egna husdjur, om du har dem. Utsätter du oavsiktligt dina vänner för dina husdjur? Du kanske kände igen att den stora, slaskande hunden som attackerade dina gäster vid grillen var din alltför vänliga golden retriever. Tänk på att den första regeln för värdskap är att säkerställa din gästs komfort. Du kanske ser din hund med ett välvilligt öga men hur uppfattar dina gäster hans uppmärksamhet? I vilken utsträckning är du villig att kontrollera ditt husdjur eller begränsa ditt husdjurs beteende? På samma sätt kanske du ser ditt nya fickdjur som det perfekta shopping- och resesällskapet och tycker om att ta henne med dig överallt, men tycker du att dina vänner börjar undvika dig? Återigen måste du definiera vad dina gränser är här.