Din hunds potentiale for at udvikle nyresvigt eller andre alvorlige sygdomme er direkte relateret til en kvalitets hundefoderdiæt eller fraværet af en. Med igangværende forekomster af tilbagekaldelse af hundefoder, syge kæledyr hundemad og desværre mange dyrs død, bliver vigtigheden af ​​at fodre en kvalitets-hundefoderdiæt tydeligere.

Hvad er nyresvigt helt præcist? Nyrerne er organer, der filtrerer og renser blodet. De returnerer også salte til blodbanen og fjerner overskydende vand fra din hunds urin. Når din hunds nyrer svigter, mister de evnen til at fjerne affaldsstoffer fra blodet. Dette fører til en ophobning af toksiner og debut af symptomer på nyresvigt.

Symptomer kan opstå pludseligt eller gradvist blive synlige over et par måneder. De fleste tilfælde af nyresvigt opstår over tid og er resultatet af en igangværende sygdom, men en pludselig opstået nyresvigt er mere sandsynligt forårsaget af en alvorlig infektionssygdom eller en forgiftning.

Din hunds nyrer kan fortsætte med at fungere selv med nogle alvorlige vævsskader, hvilket er grunden til, at symptomerne ofte er langsomme til at vise sig eller bliver mærkbare. Fejlsymptomer begynder generelt som et behov for overdreven vandindtagelse, hyppigt vandladningsbehov og lys urin. Efterhånden som sygdommen bliver mere alvorlig, er det sandsynligt, at du rent faktisk vil se et fald i vandladning, diarré, opkastning, dårlig appetit, svaghed og træthed. Alle er forårsaget af stigningen af ​​toksinerne i blodbanen.

Så hvordan forebygger du nyresygdom i din egen dyrebare hund. Svaret er enkelt, foder kun et kvalitetsfoder til din hund. Selvom nyreinfektion er forårsaget af en vedvarende infektion eller blokering i urinvejene, kan den også være forårsaget af en skade eller forgiftning. Tilbagevendende infektioner er også en forløber for nyresvigt.

Ved at fodre en fødevare af dårlig kvalitet, der er stærkt forarbejdet med store mængder fyldstoffer som majs, konserveringsmidler og kemikalier, forværrer du kun en allerede eksisterende tilstand. En hundefoderdiæt af dårlig kvalitet understøtter ikke din hunds generelle sundhed og kropsfunktioner. Manglende evne til et dårligt foder til at understøtte din hunds nyresundhed kan potentielt føre til nyresvigt.

De fleste hundefoder har et højt proteinindhold, og dette protein nedbrydes til aminosyrer. Aminosyrer bruges af din hunds krop til at opbygge og erstatte vævsceller. De danner også urinstof, som er et affaldsbiprodukt. Hos en sund hund vil deres nyrer og vandladningsprocessen simpelthen fjerne urinstoffet fra blodet. Men hos en hund, der allerede lider af nyresvigt eller nyresvigt, vil urinstoffet blot opbygges i deres blodbane og bogstaveligt talt forgifte din hund til døden.

Det er derfor, det er så vigtigt at begynde at fodre en kvalitetsdiæt så hurtigt som muligt. For selvom du kan fodre specifikt hundefoder, der er designet til hunde, der lider af nyresvigt, vil de ikke helbrede din hund, når først sygdommen er startet. Men ved at begynde et kvalitetshundefoder nu, vil du give din hund den værdifulde ernæring, de har brug for for at bekæmpe nyresvigt.

Hvis din hund allerede lider af nyresvigt, vil et receptpligtigt hundefoder, der er designet med lavt proteinindhold, i det mindste give din hund en vis trøst resten af ​​livet. Disse hundefoder er designet specifikt til at hjælpe med at erstatte manglende næringsindhold, som er forårsaget af de beskadigede nyrer. Ved at sænke proteinindholdet sænker du mængden af ​​produceret urinstof, som gør det muligt for aminosyrerne at reparere vævsceller.