Oamenii și lucrurile au avut întotdeauna nevoia să se mute sau să fie mutate dintr-un loc în altul. Oamenii au căutat întotdeauna modalități mai confortabile sau mai rapide de a călători. Transportul este o modalitate prin care oamenii și lucrurile transport romania italia se deplasează dintr-un loc în altul. Mediile diferite necesită metode diferite de transport.

Oamenii au inventat mașini, numite vehicule sau meșteșuguri, pentru a călători. Unele vehicule circulă pe sol, ca un tren. Unele vehicule călătoresc pe deasupra apei, ca un jet ski. Unii chiar îi ajută pe oameni să călătorească sub apă, ca transport persoane romania olanda un submarin. Oamenii folosesc alte tipuri de ambarcațiuni pentru a călători în aer. Un balon cu aer cald este o modalitate interesantă de a călători prin cer.

Meșteșugurile precum rachetele pot ajuta oamenii să călătorească în spațiu. De-a lungul secolelor, inventatorii au conceput mașini sau au îmbunătățit modalități de călătorie pentru a muta oamenii din ce în ce mai repede.

Nave și bărci

Una dintre cele mai timpurii modalități de a transporta oameni și lucruri a fost călătoria în apă. Bărcile sunt ambarcațiuni mici utilizate în general pentru un scop special, cum ar fi pescuitul. Navele sunt ambarcațiuni mai mari care ar putea folosi pânze sau un motor pentru a le propulsa prin apă. Ei pot călători pe râuri, lacuri sau oceane.

Bărci Cu Vâsle

Oamenii folosesc scânduri plate din lemn numite vâsle pentru a vâsli bărci mici. O vâslă este un alt nume pentru o vâslă. O plută este o barcă simplă cu fundul plat. Putem face o plută folosind trunchiuri de copaci sau bușteni. Uneori, bucăți plate de lemn numite scânduri sunt legate împreună pentru a face o plută. Unele plute sunt făcute din cauciuc sau dintr-un plastic numit vinil. Aceste plute sunt adesea gonflabile.

Primii nativi americani au făcut canoe din trunchiuri de copaci. Au scobit portbagajul și au folosit o vâslă pentru a se deplasa dintr-un loc în altul. Astăzi, o substanță artificială, făcută de om, numită fibră de sticlă este un material popular pentru construirea unei canoe.

Un caiac este o versiune mai elegantă a unei canoe cu una sau două găuri mici. Găurile sunt locul unde oamenii stau. Un călăreț poate atașa o piele sau o carcasă etanșă pentru a preveni intrarea apei în barcă. Barca se poate întoarce fără să se scufunde. Unii oameni concurează la curse de caiac. Jocurile Olimpice au un eveniment de caiac din 1936.

Bărci cu pânze sau cu motoare

Alte bărci și nave folosesc diferite tipuri de putere. O barca cu pânze folosește bucăți de pânză sau alte țesături numite pânze, care sunt umplute de umplerile vântului și împing barca înainte.

Vechii egipteni foloseau barci cu pânze pentru a muta pietrele pentru Marile Piramide de la Aswan la Giza. Pelerinii au călătorit din Anglia cu o barcă cu pânze mare numită Mayflower pentru a ajunge în America în 1620.

O barcă cu motor folosește un motor electric și elice. Elicele rotesc palele metalice care ajută vasul să se deplaseze prin apă. O barcă cu motor este o barcă cu motor mică, dar foarte rapidă. Bărcile cu motor trag schiori de apă, ajută Garda de Coastă sau patrula maritim în misiuni de salvare sau chiar ar putea concura într-o cursă.

Ambarcațiuni și nave mai mari

Majoritatea navelor mari sunt fabricate din metale precum fierul sau oțelul. Ei folosesc elice gigantice propulsate de motoare pentru a se deplasa prin apă. Un vapor cu aburi este o barcă mare cu vâsle. Un motor alimentat cu abur întoarce paletele pentru a muta barca.

Cele mai mari nave sunt tancurile și portavioanele. Petrolierele pot transporta milioane de barili de petrol în zonele de marfă uriașe. Designerii au construit cisterne pentru a călători pe distanțe lungi și, în afară de petrol, pot transporta apă, substanțe chimice sau gaze naturale lichefiate.

Portavioanele sunt nave de război lungi și plate, concepute să acționeze ca o bază aeriană plutitoare. Avioanele decolează și aterizează pe pistele de pe vârful navei.

Un submarin este o navă de metal care poate călători sub apă. Un submarin poate fi suficient de mic pentru a transporta unul sau doi oameni și poate rămâne sub apă pentru câteva ore. De asemenea, pot fi foarte mari, au un echipaj de peste optzeci de oameni și rămân sub apă câteva luni.