De enige echte “regel” voor een spel met 8-ball is dat de 8-ball in het midden van het rek wordt geplaatst. Voor een spel met 8 ballen of rotatie is een driezijdig of driehoekig rek Stapelrek nodig. Deze procedure geldt voor de kleur van standaard biljartballen (poolballen) en wordt ook gebruikt voor elk biljartspel, behalve 9-ball.

Er is een heel eenvoudige manier om te onthouden hoe je de ballen moet verzamelen voor een spelletje 8-ball. Veel mensen zullen je vertellen om effen en gestreept, effen en gestreept af te wisselen. Het volgende is de juiste methode om de bal te racken voor een spel met 8 ballen.

  1. Begin met het plaatsen van de effen gele 1-bal in de voorste V van het 8-ball-rek, waarbij het 8-ball-rek zo is geplaatst dat de voorste V zich boven de pooltafel “stip” aan het einde van de biljarttafel bevindt. waar je de ballen rekt.
  2. Plaats de gestreepte gele 9-bal aan de linkerkant achter de effen gele 1-bal. Hierdoor blijft de volgorde van de effen strepen behouden en zijn de ballen kleurgecodeerd. Als je de effen en de streep van elke kleur afwisselt, is het gemakkelijk te onthouden. Gebruik eerst de effen kleur.
  3. Plaats de effen blauwe bal 2 in numerieke volgorde achter de gestreepte gele bal 9, waarbij je het effen strookformaat behoudt.
  4. Plaats de gestreepte blauwe 10-bal achter de effen blauwe 2-bal, waarbij het kleurformaat behouden blijft.
  5. Plaats vervolgens de effen rode 3-bal achter de gestreepte blauwe 10-bal, die de linkerkant van het rek zal vullen.
  6. Plaats de gestreepte rode 11-bal rechts van de effen rode 3-bal, over de achterkant van het 8-ball-rek.
  7. Plaats de effen paarse 4-bal rechts van de gestreepte rode 11-bal.
  8. Plaats de gestreepte paarse 12-bal rechts van de effen paarse 4-bal.