Beperkingen of beperkingen in de normale bewegingen van het lichaam als gevolg van pijn of ongemak in gewrichten of algemene stijfheid van spieren en gewrichten vragen vaak de aandacht fysiotherapie eemnes van fysiotherapeuten. Fysiotherapie is dat aspect van de medische wetenschap dat gericht is op het geven van verlichting van ongemak en pijn en het versterken van inherente zwakte in het lichaam voor betere mobiliteit.

In de fysiotherapie wordt een alomvattende benadering toegepast die de oorzaak van de beperking controleert, de ernst van de handicap begrijpt en vervolgens beslist fysio eemnes over het niveau van de fysiotherapeutische behandeling die moet worden gegeven. Er wordt veel onderzoek gedaan op het gebied van fysiotherapie en de vraag naar professionals in deze behandellijn wordt steeds groter.

Een fysiotherapeut is een gekwalificeerde professional die een gekwalificeerde expert is in het identificeren van zwakke zones van het lichaam die verantwoordelijk zijn voor de pijn of het ongemak. Hij of zij zorgt vervolgens voor de nodige fysiotherapeutische oefeningen om de oorzaak geleidelijk weg te nemen en het proces naar normaliteit te bevorderen. Tekenen van veroudering, slijtage als gevolg van overmatig gebruik, een sedentaire levensstijl en hoge stressniveaus zijn enkele van de hoofdoorzaken van lichaamsstijfheid, terwijl het in andere gevallen een algemeen degenererend proces kan zijn als gevolg van onderliggende zwakheden. Wat de oorzaak ook mag zijn, het belang van fysiotherapie wordt alom erkend en geaccepteerd als een behandelingslijn om een lichaam efficiënt te laten werken.

Lichaamsstijfheid en functionele beperkingen treden normaal gesproken op als gevolg van pijn veroorzaakt door stijfheid of als gevolg van letsel of schade aan een deel van het lichaam. Aandachtsgebieden voor fysiotherapeutische oefeningen zijn meestal de nek, rug, schouders, handen en benen. Zodra de pijngebieden zijn geïdentificeerd door een gekwalificeerde fysiotherapeut, wordt het overeenkomstige type fysiotherapeutische oefening ontworpen. Met fysiotherapie-oefeningen kunnen geen resultaten van de ene op de andere dag worden verwacht. Het kan enige tijd duren om het probleem te overwinnen en verlichting te krijgen. Regelmaat bij het uitvoeren van fysiotherapeutische oefeningen is uitermate belangrijk om het gewenste resultaat te krijgen.

Voor personen met een neiging tot stijfheid van lichaamsspieren, gewrichten of artritisproblemen, is het doen van regelmatige fysiotherapie-oefeningen een must. Botgerelateerde ziekten zoals cervicale of lumbale spondylose, osteoporose enz. kunnen het beste worden behandeld met fysiotherapie-oefeningen in combinatie met medicijnen.