Yoga is een eeuwenoude praktijk die zo’n vijfduizend jaar geleden in India ontstond. Sinds zijn oorsprong, Ontspan je geest en verlevendig je ziel met yoga Artikelen yoga heeft tot doel vrede en rust uit te stralen in geest, lichaam en Yoga ziel. Yoga is afgeleid van het Sanskrietwoord ‘yuj’, wat in wezen ‘verbinden’ of ‘verenigen’ betekent. Yoga verwijst dus naar de zelfvereniging van een individu met kosmisch bewustzijn of het Universele Geheel. Yogahoudingen (Asana’s), Meditatie (Dhyana) en goede ademhalingsoefeningen (Pranayama) zijn de sleutels tot yoga. Wanneer deze drie entiteiten samenwerken, wordt een yogabeoefenaar begeleid naar een reis van diep spiritueel inzicht. Het beoefenen van yoga effent het holistische pad en helpt je om jezelf te verbinden met de Almachtige. Met het verstrijken van de tijd is yoga een niet-confessioneel concept geworden, dat wil zeggen dat het een integraal onderdeel is geworden van alle religies. Spirituele eenheid of eenheid met de Allerhoogste is de ultieme prediking van alle religies en yoga als doctrine houdt dit concept van eenheid hoog. Er zijn verschillende soorten yoga, zoals Hatha Yoga, Bikrama Yoga, Kundalini Yoga, Ashtanga Yoga en elke soort yoga is uniek op zijn eigen manier, maar leidt allemaal naar een soortgelijk spiritueel Yoga Vandaag doel.

Onze geest heeft de neiging om af te dwalen en na te denken. We hebben de neiging ons zorgen te maken over de toekomst of boos te worden over ons verleden. Dit resulteert in stress en angst, die niet alleen de mentale harmonie verstoren, maar ook een diepgaand negatief effect hebben op onze fysieke gezondheid. Op zo’n cruciaal punt helpen yogapraktijken ons een staat van zelfactualisatie te bereiken wanneer de gevoelens van ‘ik, ik en mijn’ overstijgen in een onbaatzuchtig bewustzijn van ‘jij, jij en de jouwe’. De eenvoudige beoefening van asana, pranayama en dhyana zorgt ervoor dat een yogabeoefenaar een staat van optimale lichamelijke gezondheid bereikt en hem een staat van vrede zegent.

Verschillende soorten yoga helpen iemand uit zijn onmiddellijke, huidige bewustzijnsstaat te komen. Het individu gaat geleidelijk vooruit om een staat van heelheid, welzijn en verlichting te ervaren. In combinatie met rustgevende muziek helpt yogabeoefening een beoefenaar zich verfrist en verjongd te voelen. De aangename melodie van yogamuziek kan diep in de zintuigen van het individu doordringen en hem naar buitengewone niveaus van waarneming trekken. Als resultaat ervaart de toegewijde een staat van harmonie. De yoga-asana’s moedigen positieve gedachten aan en meditatie helpt bij het bereiken van wilskracht.

Ademhalingsoefeningen zijn een ander belangrijk onderdeel van yoga. Pranayama wordt in yogacontext de wetenschap van de adembeheersing genoemd. Door de beoefening van Pranayama wordt de levenskracht (Prana) opgenomen en opgeslagen in het lichaam. Dit geeft op zijn beurt grote vitaliteit en kracht aan lichaam en geest. Pranayama verhoogt de algehele immuniteit en weerstand van een individu tegen verschillende ziekten. Naarmate de bewuste controle wordt bereikt door gesynchroniseerde ademhaling, wordt de geest verlicht en wordt een eeuwige spirituele kracht gerealiseerd. Hieruit kan worden afgeleid dat door Pranayama de vitale energie van het lichaam en de geest onder controle kan worden gehouden. Dit komt uiteindelijk ten goede aan een beoefenaar door het lichaam meer energie te geven en de verschillende vermogens van de hersenen te ontwikkelen.

Meditatie elimineert de sluiers van het leven en helpt iemand een staat van emotionele gelukzaligheid te bereiken. Meditatie helpt de geest en de ziel te kanaliseren en leidt de mediteerder tot spiritueel inzicht. Fluctuaties van de geest worden geëlimineerd en er kan een zalige stilte worden ervaren. Door de meditatiebeoefening kan een individu een staat van extreme vrede en kalmte bereiken en zijn concentratieniveau verbeteren. Muziek speelt hierin een belangrijke rol. Meditatiemuziek bevat rustige en rustgevende geluiden die vrede en ontspanning in het individu opwekken.

Tegenwoordig heeft de beoefening van yoga alle landsgrenzen overschreden. Met het verstrijken van de tijd is de universele aantrekkingskracht van de muziek gunstig gebleken voor de yogabeoefening. Muziek tijdens de yogasessies zal je verbinden met hogere mystieke sferen en de meditatieve stemmingen in je versterken. Tegenwoordig zijn yoga-dvd’s en yoga-cd’s verkrijgbaar in alle muziekwinkels. Deze yogamuziek zal je niet alleen ondersteunen bij je yogasessies, maar zal je lichaam, geest en ziel verfrissen. Spirit Voyage is onder andere een gerenommeerd bedrijf dat zich bezighoudt met het aanbieden van verschillende soorten yoga- en meditatiemuziek. Verschillende soorten muziek bevatten hymnes, gezangen en mantra’s van artiesten als Wah, Snatam Kaur, Krishna Das, Deva Premal, Gurmukh, Donna De Lory. Deze artiesten hebben een diepe spirituele band met hun muziek en brengen de luisteraar daardoor in wezen naar een mystieke high. Bovendien biedt Spirit Voyage ook verschillende soorten yogaaccessoires aan, zoals yogamatten, yogamatten, yogakussens en andere.