Som begyndende bartender er det meget nyttigt at have en god forståelse af historien om de spiritus, du vil servere for kunder. Ikke alene er du nu en https://stubbs.dk fantastisk bartender, men du forstår virkelig historien bag alle drinks. Dette vil gøre dig til en favorit og gøre en stor forskel i dine tips. Mens du lærer at blive bartender, så gør dit bedste for at tage noter og undersøge de spiritus, du vil have bag baren.

Her er en kort historie om rom.
Rom er en spiritus destilleret af sukkerrør eller sukkerrørsbiprodukter. Da det naturlige sukkerindhold er så højt, bruges der ikke malt. Let rom destilleres normalt ved det meget høje proof-område på 170 til 190 proof. Destilleret vand tilsættes derefter for at bringe beviset ned til 80 til 90 bevis. Denne høje proof producerer en meget let, tør alkohol, som kræver lidt ældning.

Mørk rom destilleres ved en meget lavere proof, hvilket gør det muligt for rommen at beholde mere af sin smag og farve. Lys rom lagres på almindelige egetræsfade, hvorimod mørk rom lagres på forkullede egetræsfade, svarende til bourbons. Puerto Ricansk lov kræver et års lagring for hvid rom og tre år for guldrom. Mørk rom er tilsat karamel for at intensivere farven.

Fordi rom er lavet af sukkerdåse, vil du finde dem produceret for det meste i Caribien. Jomfruøerne, Jamaica, Puerto Rico og britiske kolonier er de største producenter af rom i dag. Uanset hvor du rejser i troperne, vil du finde romdrinks i overflod.

Rom blev gjort populært, da en amerikansk mineingeniør i Cuba kombinerede rom, limejuice, vand og sukker for at fremstille en blandet drink. Han opkaldte den efter kobberminen i Daiquiri. Derfor blev daiquirien født.

Nogle af de mest populære brøndrom spiritus inkluderer Castillo, Ronrico, Barton og Heaven Hill.

Nogle af de mest populære opkaldsmærker eller rom inkluderer Bacardi silver, Bacardi dark, Bacardi black, pusser’s rom, C.J. Wray, Stubbs, Myers Dark Rum, Captain Morgan’s Spiced Rum og Appleton Estates.