Markedet for udlejningsejendomme vokser hurtigt, samtidig med at iværksætterne aktivt investerer i fast ejendom.

Den nye situation skabte to førende huslejetrends i 2021: et hus i forstæderne, artikler om tips til, hvordan du starter en lejeboligvirksomhed, hvor du kan indånde frisk luft og tage en pause fra travlheden; og udlejning af erhvervsejendomme til rent apartment Copenhagen sundhedsorganisationer. Som følge heraf er udlejningsvirksomheden meget efterspurgt.

Det er blevet klart, at lejemarkedet ikke vil kunne følge med Housing for rent Denmark efterspørgslen.

Udlejningsmarkedet forventes at vokse med en CAGR på 8% fra 2021 til at nå $2.216 billioner i 2023.

Udlejnings forretningsmodel

For effektivt at opbygge din forretning på lejemarkedet, har du brug for en platform for enkeltpersoner eller virksomheder til at leje de typer boliger, der passer til dem. De mest berømte platforme for lejeboliger rundt om i verden er Airbnb, Virbo, Respite og Booking.

Før du starter din udlejningsvirksomhed, skal du dog overveje forretningsmodeller, der vil hjælpe dig med at tjene penge på dit produkt.

Generelt er de tre mest populære indtægtsgenereringsmodeller gebyrer, annoncering og premium-funktioner.

Gebyrer
Udlejningsplatforme kan opkræve et gebyr for at udføre en transaktion. Airbnb bruger denne metode til indtægtsgenerering ved at opkræve provision fra både gæster og ejendomsejere. Størrelsen af provisionen afhænger direkte af lejeprisen: jo højere pris, jo højere gebyrer.

Annoncer
Annoncering som handelsmotor er en attraktiv model for monetarisering af udlejningsejendomme. Ejendomsudlejningsplatforme kan samarbejde med flyselskaber, rejse- og biludlejningsbureauer eller fragtselskaber.

Glem dog ikke, at en for stor mængde annoncer påvirker dit loyale publikum negativt. Vi anbefaler kun at bruge annoncer, når din målgruppe begynder at vokse.

Zillow og Trulia bruger annoncering på deres websteder, men gør deres annoncer så tilpassede og native som muligt for brugerne. For eksempel er deres annoncer forbundet med indretningsarkitekter, forhandlere af hjemmeorganisationer, hovedentreprenører, bilprodukter og -tjenester, forsikringer og andre relaterede tjenester.

Premium-tjenester
Hvis ingen af ovenstående modeller passer dig, kan du overveje at tilbyde premium-funktioner til dine kunder mod et ekstra gebyr. For eksempel kan du bruge et premium-abonnement til at give adgang til eksklusive lister over de nyeste boliger, rabatter på husleje og turistbegivenheder.

Premium-tjenester har en positiv indflydelse på brugernes holdninger. Sådanne platforme som Redfin og Housing.com har med succes implementeret dette system og modtager et positivt svar. På grund af at betale for nogle sjældne eksklusive adgange, føler brugerne sig desuden mere privilegerede sammenlignet med besøgende med gratis adgang.

Du kan dog fokusere på to eller flere typer indtægtsgenereringsmodeller af din lejeplatform på én gang. Dette vil fungere effektivt for de forskellige behov hos din målgruppe.