Det finns ett antal anledningar till varför Valentine One-radardetektorer aldrig kommer att bli inaktuella. När fortkörning fick radar oundvikligen blir ett medel för att uppnå ett mål – en idé som är så utbredd att den nu har blivit praktiskt taget acceptabel – behöver man en pålitlig elektronisk utrustning för att få den att klara polisens upptäckt oskadd. Denna geniala idé tog form på 1970-talet och har hittills hjälpt mer än tusen bilister att kryssa smidigt genom olika typer av radar- och laserövervakning. Jag borde veta, för jag har själv haft mycket nytta av den här tekniken.

Denna produkt fick in der nähe lever definitivt efter sitt motto: “Bäst eller ingen.” I åratal har den hållit sig överst på alla radardetektorer på marknaden, främst på grund av dess fantastiska, unika funktioner och prestandauppgraderingsmöjligheter. Jag fick min första Valentine One-radardetektor med min första bil i slutet av 90-talet och har aldrig stött på några större bakslag när jag körde på allmänna vägar över hela staterna. Min enhet har hela tiden uppgraderats för att anpassa sig lika bra till de kontinuerliga uppgraderingarna på radar- och laserövervakning.

En funktion som jag gillar med min Valentine One radardetektor är det faktum att den enkelt kan uppgraderas för att bättre upptäcka radar- och laserhot på vägen. På så sätt behövde jag inte ändra och installera en ny enhet varje gång en trafikövervakningsändring inträffar. Precis som de gör körningen till en lek, bokstavligen, anpassar V1-radardetektorer sig lika smidigt till förändringar. Detta är en av de främsta anledningarna till att bilister som jag behåller vår lojalitet till just den här produkten.

Min Valentine One radardetektor varnar mig långt i förväg, pipljudet blir gradvis brådskande och snabbt när min bil närmar sig hotet, vilket ger mig gott om tid att stanna. En annan sak som jag tyckte var fascinerande med den här enheten är att den producerar olika pip för olika radarhot. Den har en skärm som är icke-hotande i sin enkelhet, vilket verkligen gör detta till den mest enkla enheten i sitt slag på marknaden idag.

Valentine One-radardetektorn är mycket känslig, men den tillåter kontroll i tre olika lägen:

• Alla bogeys-läge, när du föredrar att alla upptäckta radarer ska rapporteras
• Logiskt läge, när du föredrar att uppenbara falska larm filtreras bort
• Avancerat logiskt läge, när du föredrar en avancerad nivå av diskretion vid filtrering av falsklarm

Jag håller min detektor i logiskt läge för det mesta, men eftersom det är mindre diskret när det gäller att filtrera bort falsklarm än nästa progressiva läge, slutar jag med att jag upptäcker radar från vissa stormarknader också. En sak som jag dock märkte som hjälpte mig mycket med att ta reda på om jag får riktig polisradar över ett falskt larm från någon slumpmässig butik är att polisradarer tenderar att gradvis utvecklas i styrka, medan de flesta falsklarm tenderar att dyka upp. från ingenstans.