Beide komen in aanmerking om vloerafwerkingen te worden genoemd, maar niet alle vloerafwerkingsproducten zijn vloer verwijderen wasproducten. Het verschil is gemakkelijk te zien, aangezien de vloerafwerking een beschermende coating is die een hoogglanzende (spiegelachtige) glanzende afwerking geeft die zeer slipvast is. Vloerwas is ook een beschermend vloerafwerkingsproduct dat kan worden opgepoetst tot een glans. Beide voorkomen dat slijtage en voetverkeer het vloeroppervlak beschadigen. Vloerwas is traditioneel en moet regelmatig worden onderhouden en vernieuwd, en sommige soorten was moeten worden verwijderd en vervolgens opnieuw worden aangebracht om optimaal te kunnen functioneren. Dit kan extra tijd met zich meebrengen om was van de vloer te verwijderen en personeelskosten.

Vloerafwerking legt een toplaag van acrylcoating over het vloeroppervlak. Het is vooral geweldig voor gebieden met veel verkeer, vanwege de sterkte en duurzaamheid van het product. Vloerwassen en vloerafwerkingen helpen om vloeroppervlakken veilig te maken, er goed uit te zien en een stevige ondergrond mogelijk te maken. Een nieuw product voor vloerafwerking, Mega Flex, bevat zink in de chemische samenstelling. Het legt een metalen verknoopte afwerking neer die een spiegelachtige “spiegelende” glanzende afwerking aan vloeren geeft. Deze duurzame vloerafwerkingsproducten hebben niet alleen een hogere glans, maar zijn ook een beter antislipproduct. Omdat ze langer meegaan, is er minder onderhoud nodig om uw faciliteit er fris en nieuw uit te laten zien.

Producten voor vloerwas en vloerafwerking zijn essentieel voor gebruik door commerciële conciërges en in kantoorgebouwen, medische instellingen, supermarkten en detailhandelszaken. Vloerafwerkingsproducten met een duurzamere, hardere afwerking, zoals Mega Flex, werken goed in gebieden met veel voetverkeer, zoals scholen, ziekenhuizen, openbare gebouwen en winkelcentra. Zowel vloerafwerking als vloerwas geven de beste onderhoudsresultaten en een lange levensduur wanneer ze worden gereinigd met synthetische, neutrale vloerreinigers.

Een goed voorbeeld van de effectiviteit van een vloerafwerking is te zien in Mega Flex vloerafwerking. Mega Flex is een 24% acryl vloerafwerkingsproduct dat lang meegaat, gemakkelijk aan te brengen en te onderhouden is. Dit product beschikt over een unieke polymeertechnologie die zowel vloerpolijsten op lage snelheid als polijsten op ultrahoge snelheid accepteert. Het is direct na het aanbrengen verkeersklaar en vereist geen extra polijsten of polijsten. Gebruik gewoon een spuitspray, een mop-on herstelproduct of een polijstcrème om Mega Flex afgewerkte vloeren terug te brengen naar hun oorspronkelijke schoonheid.