Inget badrumsrenoveringsprojekt är detsamma eller kostar lika mycket. Även om samma arkitekt byggde alla hus i din stad, kommer kostnaden för byggföretag stockholm badrumsrenoveringar inte att vara densamma för varje husägare i den staden. Det finns flera saker som kan påverka kostnaden för din badrumsrenovering.

Hur stort är ditt badrum?

Att noggrant beräkna kostnaden för badrumsrenovering stockholm badrumsrenoveringar kommer att börja med kvadratmeter och golvyta. Om du lämnar golven ifred, få ett bra mått på din väggyta. Att veta exakt hur mycket utrymme du arbetar med kommer att avgöra vilka material du behöver och hur mycket du kan köpa inom din budget. Skaffa en linjal eller måttband och skriv ner dina fynd (siffror är lätta att glömma). Missa alltid på överkanten om du behöver gissa på en mätning. Detta hjälper dig att förbereda dig på det värsta.

Att välja material

Att välja material är en annan viktig del av att räkna ut kostnaden för badrumsrenoveringar. Handmålade keramiska plattor ser otroligt ut, men de kostar en förmögenhet. För att se kostnaden och få det utseende du är ute efter, prova att blanda in några dyra accenter med mer allmänna delar. Kostnaden för din badrumsrenovering kan sänkas om du väljer det ena framför det andra. Du kan till exempel välja bänkskivan och sätta den på ett billigare skåp. Du kanske vill kakla golv, väggar eller bara duschväggarna. Att välja en typ av kakel framför en annan, keramisk kontra handgjord, kommer att göra stor skillnad för din kostnad.

Arbetskraft

Gå inte bara med den första entreprenören som ger dig en uppskattning. Shoppa runt. Se till att entreprenörerna ger dig uppskattningar skriftligen. Uppskattningen borde inte kosta dig någonting. Uppskattningen bör inkludera kostnaden för arbete och material som ska användas. Utan erfarenhet kan det vara svårt att ta sig an en badrumsrenovering på egen hand. Det kan öka kostnaderna för ditt projekt, din stressnivå och antalet saker som måste korrigeras.