Matkustaminen ympäri Japania voi olla erittäin kallista ja tästä syystä monet turistit valitsevat ratkaisun Japan Rail passin rajoittamattomiin matkustus japaniin junamatkoihin maksamalla kiinteän hinnan, mutta muista: tämä hinta on erittäin korkea.

Paras ja halvin ratkaisu on käyttää yöbussia matkustamaan Japanin eri kaupunkien välillä.

Kaikki suuret Japanin kaupungit on yhdistetty linja-autoverkostolla sekä päivällä että yöllä, ja säästät paitsi rahaa myös paljon aikaa.

Ajattele, että matkustaminen Shinkansen-junalla on nopeaa, mutta silti kestää useita tunteja päästä kaupungista toiseen ja kaikki tämä aika menee hukkaan.

Alla yöbussin edut:

  • säästät paljon suhteessa junan tai Japan Rail Passin hintaan: bussimatka voi olla erittäin kätevää. Esimerkiksi Osakasta Tokioon Shinkansenilla hinta on noin 13 000 jeniä, kun taas sama reitti bussilla voi maksaa vain noin 5 000 jeniä;
  • säästät yöpymiskustannuksissa: jos nukut yöt bussissa, sinun ei tarvitse nukkua hotellissa;
  • Säästät paljon aikaa: jos matkustat yöbussilla päivän päätteeksi, olet seuraavana aamuna kaupunkikohteessa hyvin aikaisin. Jos otat esimerkiksi Shinkansenin klo 11, saavut määränpäähäsi todennäköisesti klo 15, jolloin menetät monta tuntia, jonka voit sijoittaa johonkin muuhun kannattavampaan.

Matkustaa yöbussilla

Yöbusseja on monenlaisia, osa istuimista on melko lähellä toisia, mutta osa yöbusseista on erittäin mukavia, niiden istuimet ovat kaikki erillään ja voit olla melkein makuulla, koska siellä on myös tukijalat.

Usein ilmastointi on liian kylmä, joten kannattaa ottaa mukaan jotain peittävää. Monissa busseissa saat matkalle peiton, joskus tyynyn, mutta aina ei välttämättä ole niin onnekas.

Yöbussi kestää yleensä muutaman välipysäkin poimiakseen muita matkustajia, mutta vain ensimmäisen ja viimeisen matkatunnin aikana. Sitten yöllä sinua ei herätä kovaäänisiin tai pysähdyksiin. Yleensä noin tunnin kuluttua lähdöstä on pysähdys (yleensä ainoa koko matkan aikana) huoltoasemalla, jossa voi käydä vessassa tai ostaa ruokaa ja juomaa.